11-07-31

Idag är det åter dags för att kliva in i en ny vecka. Jag välkomnar vecka 28 och säger hej å hå låt nu tiden gå!!
Samtidigt som graviditeten har känt som en evighet kan jag knappt fatta att det bara är ca 12 veckor kvar innan vi får träffa vårt lilla knyte. Något som vi har skapat ihop:)



Har varit en ganska lugn dag vilket har varit skönt, väckte G tidigt i förmiddags för vi skulle iväg och titta på en bil. Inte lätt det där när det ska köpas ny bil, det ska ju kännas rätt med tanke på att det handlar om rätt mycket pengar. Så vi får väl suga på den karamellen ett tag. Tyckte G snacka något om att åka och titta på en annan bil i morgon efter jag slutat jobba så vi får väl se.
När vi kom hem var det dags för ytterligare folk att titta på lägenheten sen har det bara slappats på soffan.
Nu har G precis stuckit iväg för sista jobb natten och jag ska nog ta och ringa syster och snacka lite skit och slå ihjäl tiden med.


Bullbak, Lund, Häljarp, Soffan...

Det blev en ganska bra dag idag trots allt. Var lite negativ i morse över att jag är rastlös men det fixa sig när G steg upp ur bingen.
Fick bakat kanellbullar så när jag väckte G fick han kanelbullar o mjölk på sängen och glad blev han. Steg upp snabbt utan sura miner:)

Så fort G kommit ur sängen for vi snabbt till Lund där vi fick handlat skötväskan vi spanat på ett tag coh därefter for vi till Häljarp för att besöka Ari och Linda. Fika, skitsnack och två datanördar men det var trevligt precis som alltid. Gillar att ni är så öppna och lätta att umgås med!



Nu har vi precis fått mat i magen och G ska snart bege sig iväg till jobb för ännu en jobbenatt och jag får mysa i min ensamhet. Blir väl en film eller något får se vad jag känner för. Men nu ska jag först mysa lite med min älskling.

I morgon är det åter dags för folk att komma och titta på lägenheten och soffan fick jag sålt så det går framåt och glad är jag för det:)


Godmorgon Lördag

I morse vakna jag av att bebis sparka och böka i magen och man kan ju inte annat än att bli väldigt glad :) 
Har fått sova ganska bra i natt så det är jag oxå väldigt glad och tacksam för. Denna kropp har alltid behövt mycket sömn men det är inget mot vad jag behöver nu så man får vara glad för det lilla när man slipper vakna stup i ett.




Frukosten är i magen, tidningen är läst och jag har hunnit slappa lite framför datan. Älsklingen ligger och snarkar för fullt i sängen ett under att väggarna fortfarande står upp. Men han är trött den stackaren efter en jobbnatt och han har ytterligare två framför sig. Tänkte jag skulle överraska honom med nybakta kanelbullar när han vaknar! Inte längesedan jag bakade detta men dom har gått åt och det är aldrig fel att ha fika i frysen.
Annars får jag se vad dagen har att bjuda på, trött på att det aldrig händer något jag är en rastlös själ.

Men innan jag sätter igång och baka ska jag nog se ett eller kanske två avsnitt av despan!



Ledig, klippning...

Ännu en ledig dag och glad blev jag i morse när jag vaknade och titta på klockan och insåg att klockan var 9.
Vet inte när jag sov till 9 senast och endast varit uppe en gång i natt. Skönt att få sova men trots det kan jag inte säga att jag är pigg. Tröttheten lever i mig just nu och jag vet inte vad jag ska göra för att bli av med den.
G började jobba kl 12 och fram till kl 14 när jag skulle klippa mig slappa jag bara i soffan. Säsong 1 av Despan är snart gjord.

Som sagt en klippning idag och lite slingor på de så känner jag mig lite fräschare. Nästan 5 månader sen som jag sist var och fick fixat håret. Får väl se till så att jag hinner med de innan bebis kommer för sen lär man inte ha tid.




Fint väder i två dagar, man blir ju nästan chockad men jag slår vad om att lagom till torsdag och fredag när jag jobbar så kommer det regna igen. Kort jobbe vecka denna veckan för sen e jag ledig i helgen igen. Dock inga planer men något får jag se till o hitta på. Någon som är sugen på att göra något?

Nu ska jag invänta G, får dock vänta lite mer än två timmar men sen ska jag mysa:)


Tisdag 11-07-26

Ännu en jobbedag gjord och känner mig hyffsat pigg faktiskt men vi får väl se hur länge till som jag gör det. Efter en dusch, på med myskläder och bäda ner sig i soffan så kommer nog jag oxå känna mig ganska så trött!
Efter jobb följde jag med G till väla som skulle lämna in sin tele för lagning och efter det bestämde vi oss för att kila in om IKEA och köpa skötbordet som var slut sist vi var där. Så nu kan vi stryka ännu en viktig sak från vår lista.

När vi kom hem gjorde jag god Flygande Jacob till oss och jag tror minsann att plutten i magen gilla det minst lika mycket som jag för jäklar vad den börja kicka igång:)



Men fast att dagen egentligen har varit bra så är det något som stör mig sjukt mkt.
Till stor del är det säkert bara hormonerna som gör att jag överreagerar och tårarna sprutar med jämna mellanrum men jag är trött på att bli behandlad som skit. Jag är trött på att inte bli sedd av min egen far och jag är trött på att behöva kämpa och tävla för att det ska vara bra. Han har väl gjort sitt val men jag förstår inte hur man kan behandla sina egna barn på detta sätt. Är det inte ens egna barn som betyder mest i världen? Som man gör allt för? Eller är det bara jag som har missuppfattat allt helt fel?

Nä nu ska jag sluta gnälla och istället ta och hoppa in i duschen. Okej jag ska inte ljuga för jag studsar inte direkt in i duschen längre:)


Trött, rastlös?

Hur kan man vara så sjukt trött och tycka det är skönt att bara ligga på soffan en hel dag men samtidigt vara så sjukt rastlös?
Har tillbringat ännu en ledig regnig dag på soffan tillsammans med despan!
Jobb i morgon så hoppas på uppehåll i alla fall, snälla vädergud var på min sida :)


Regniga, ruggiga söndag

Är det sommar eller höst? På fullaste allvar, det har regnat precis hela dagen, blåst halv storm och det är endast 13 grader ute. Ska vi få någon mer sommar i år? Annars lär hösten och vinter bli väääälllddiiigt lång!!
Eftersom det inte varit något vidare väder har jag inte heller gjort speciellt mycket. Svärmor har varit på fika och därefter har jag bara legat på soffan o kollat despan!
Ledig i morgon oxå men känner att jag nu måste göra något en smula rastlös börjar denna kropp bli när man inget kan göra. Så förslag på vad man kan hitta på kanske?

Idag är det ju söndag vilket innebär att vi vandrar in i en ny vecka. Nu är det hej hej till vecka 27.
Jag känner mig väldigt gravid nu, det rör sig i magen nästan hela dagarna och magen står rätt ut. Känner mig väldigt stor och större ska jag bli. Hade varit skönt om det varit över nu. Gillar inte att rumpa och lår har växt lite dom oxå men det är smällar man får ta. Jag har inte längre mycket till navel kvar vilket ser lite sjukt ut:) Känner från och till hur ömt det är i bäckenet. Men bebis väger ju ca 1kg nu så det är inte så konstigt att det känns tungt. Mår lite illa ibland på morgonen men det försvinner lika fort igen. Känner mig inte speciellt vacker utan bara otymplig och ful! Men snart snart är det över...






lilla du



Vi längtar så efter dig!!!


Sandlåda i ögonen?

Efter en veckas jobb känner jag nu hur jävla trött jag egentligen är. Det är lördag, jag är ledig och jag orkar banne mig inte göra något speciellt. Det är ju egentligen nu man ska passa på och hitta på saker på sina lediga dagar men men orkar man inte så gör man inte. Gäller att lyssna på kroppen!

Men även om jag är pisstrött har jag fått fixat en del saker idag. Bättre än inget.
Jag vaknade ju tidigt precis som vanligt så när frukosten var i magen passa jag på att sortera lite i ett skåp och även i min garderob. Även om det inte var mycket som åkte i soporna så blev det lite mer än en kasse.
Har idag även fått tummen ur röven och satt ut soffan på blocket så nu väntar och hoppas jag bara på att där är någon trevlig köpare som vill ha den. Men innan jag kunde lägga ut bilder på soffan fick jag ju städa, en jävla röra blir det snabbt i TV-rummet men så blev även det gjort. Ja hela lägenheten fick sig en dammsugning.
Men nu när jag gjort lite nytta ska jag bara kasta mig på soffan tror jag och börja kolla på desperate housewives boxen som bästa Mala kom med för någon vecka sedan.
G är ute i Häljarp hos Ari och LInd och när han behagar dyka upp vet man aldrig. Vi var ju faktiskt där ute i gårkväll på ett litet besök, lika trevligt som alltid.

Efter jobb igår fick vi även shoppat lite. En ny skön BH till mig som passar och inte klämmer och skaver överallt och G fick köpt sig en ny data. En Apple IMAC 27" riktigt fin är den men jag håller mig till min egen ett tag till i alla fall:)



Men nu ska jag mysa ett tag i min ensamhet!
Ha en fin fin lördag...



Uppdatering

Dålig uppdatering de senaste dagarna, fast å andra sidan har det inte hänt speciellt mycket i mitt liv.
Jag har mest bara jobbat om dagarna och när jag väl kommit hem har det inte hänt speciellt mycket. Har dock hunnit med att säga upp lägenheten och en sväng till IKEA och Elgiganten. På IKEA blev det lite till plutten i magen och på Elgiganten spanade G efter en ny data. så vi får väl se om han köper den eller inte.
Idag har det bara tvättats efter jobb o snart ska jag bara kasta mig i soffan.
Tog en extra dag på jobb i morgon men resten utav helgen ska jag bara njuta av att vara ledig. Får väl se vad vi hittar på då även G är ledig denna helg, men som sagt skönt ska de bli.



Hoppas dock på lite bättre väder i morgon när jags ka jobba än vad det är nu. Fullkomligt bara öser ner!

Ha en bra kväll.


Flicka eller pojke?

Pojke:

(x) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
( ) Brösten är olika stora
(x) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
( ) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
(x) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
(x) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
(x) Du sover helst på din vänstra sida
(x) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dej
(x) Du gick upp lite i början
(x) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
( ) Bebisen sparkar hårt och ofta
(x) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
( ) Du känner dig bekväm i din mammakropp
(x) Du har mycket halsbränna

Flicka:

( ) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
( ) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
(x) Du är ofta irriterad
(x) Du är ofta arg
( ) Du sover helst på din höger sida
( ) Ditt hår är tunnt och matt
( ) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
(x) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
( ) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
(x) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
(x) Du var illamående i början
(x) Brösten har blivit lite större
( ) Brösten är lika stora
(x) Du har grumlig och blek urin
(x) Du kan andas som vanligt
( ) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Du älskar citrusfrukt och apelsinjuice

Pojke: 13
Flicka: 15

Vi får väl se om sisådär 13-14 veckor vem som gömmer sig där inne i min mage! Kanske stämmer testet?!


Så var det dags och byta vecka

Tiden gick fort på jobb idag tack o lov och nu har jag sovit bort hela eftermiddagen. Skönt vill jag lova och jag kommer säkert inte ha några problem med att somna senare i kväll heller. Pratade precis med G som var ganska så mör o trött han med så det lär bli soffan för oss båda hela kvällen när han väl kommer hem.

Idag går vi förresten in i vecka 26! Härligt härligt låt tiden susa förbi bara.
Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö i min mage. Ibland kan bebis röra sig så mycket att det nästan blir lite obehagligt men oftast är det bara mysigt och känna bebis. Har även börjat få kramp i vaderna på nätterna vilket inte heller är speciellt kul.




Bebis i magen vecka 26.


Super mega trött

En timmes sömn innan jobb är inte OK! Jag är så jävla trött rent ut sagt att jag knappt vet vart jag ska bli av.
Låt tiden bara springa förbi mig så jag kan sätta mig på min cykel och cykla hem igen. Det första jag ska göra då är att SOVA! Inte ens all världens kaffe hade hjälpt mig idag.
Usch vad jag inte vill jobba.... Någon som känner sig manad att ta mitt pass fram till 13.30?

Ni tänker säkert varför jag bara sovit en timme? Men så e de när man inte kan sova när ens bättre hälft är ute o svirar. Jag själv lämnade karnevalen i tid men det hjälpte inte speciellt mkt. Tyvärr var karnevalen ingen höjdare i år, hade lika bra kunnat vara utan den men jag fick ju tryckt i mig en god langos. ALLTID NÅGOT!


Jobb & Karneval

Ännu en jobbedag är gjord, en lugn och skön sådan blev det och dessutom visade sig solen. Jag slapp regnet och framförallt slapp jag bli blöt. När jag kom hem intog jag soffan för att vila ett tag och ett tag blev en hel timme. Jag kan inte fatta att jag är så trött konstant, det är sjukt jobbigt men säger kroppen ifrån får jag ta o lyssna på den. Nu ska jag snart ta o hoppa i duschen så jag piggnar till sen är det meningen att jag ska möta upp min käre sambo nere i stan. För även om Karnevalen inte lockar speciellt mycket så får man ju ner o kolla lite. det lär väl bli en langos om inget annat, lite extra kalorier till bebis och mig:)

Har ni förresten sett på nedräknaren? Det är tvåsiffrigt numera :)
Låt tiden gå lite fortare, vi längtar efter det lilla liv som gömmer sig i min mage!





Bakning och fikabesök

Idag är jag ledig och tänkte att jag skulle sova ut, men ack vad fel jag fick.
Efter att ha vaknat av väckarklocka och min egen mobil två gånger gav jag upp och gick upp o mumsa i mig lite frukost istället i lugn o ro tillsammans med nyhetsmorgon och tidningen.
Och så fort frukosten var i magen började jag på projektet BAKA! Så idag har det blivit mumsiga kanelbullar aldrig fel att ha fika i frysen:) Har även hunnit med att städa och plocka undan och haft bästa Malin och fina Axel på fika besök.
Lite skitsnack och fika och tiden går fort. Nu är klockan redan 15.40 vilket innebär att G slutar jobba om 4 timmar ca. Så under tiden ska jag passa på att bara slappa och kasnke vila ett tag.



Fortfarande inte påbörjat studierna inför tentan. Är där någon som kan ge mig motivationen och orken?

Och eftersom ni är ganska många som läser, vet dock inte vilka ni är så tänkte jag höra om någon av er är i behov av en ny soffa eller någon ni känner? Vi behöver nämligen bli av med vår!!!


Kärleksmums

Idag blev det jobb fram till halv 4, måste medge att jag var hyffsat pigg i morse när klockan ringde och just nu sitter jag och njuter av att jag faktiskt slutar redan kl 13 i morgon. Det är lyx!
Har inte ens sovit efter jobb idag, däremot har jag tvättat, varit iväg med G och handlat så vi kunde fylla upp kylen. Men helt ärligt fy fan vad det är tråkigt och handla mat. Man lägger massvis med pengar på mat och ändå hinner man knappt att se röken av den.
När vi kom hem ställde sig G och fixa pannkakor till oss, riktigt gott.

Och idag fick jag äntligen bakat. Så nu köpte vi många ägg om jag skulle känna för att baka snart igen.
Det blev kärleksmums :)



Men skulle vilja baka något nytt, ingen som har några recept och dela med sig utav?

Nu inväntar jag allsång på skansen och sen blir det mys i soffan innan det är dags för att hoppa i loppelådan.


Promenix med Malin mot JaBaDaBaDo

Trots en natt med dålig sömn är jag hyffsat pigg idag. Men natten till idag var inget kul alls, det gjorde ont i magen hur jag än låg och varje gång jag skulle vända på mig vakna jag. Inte kul men glad att jag känner mig hyffsat på topp idag.
Tog en promenix med fina Malin bort till Jaba för att hämta ett fat jag beställde i vintras och samtidigt kika vi bland alla leksakerna och snacka lite skit med grabbarna. När vi sen bestämde oss för att traska ner mot stadens gator börja det givetvis att regna. Varför har vi alltid sån otur när vi ska hitta på något? E det inte att det regnar så brukar butikerna eller butiken vi vill besöka vara stängd. Aja jag fick spenderat lite tid ihop med två av dom jag tycker bäst om:)

Eftersom det inte blev stan pågrund av regn tänkte jag passa på att baka en kaka under tiden som jag väntar på att G ska kommaa hem. Men nä även där gick det åt pipan för då hade det ena ägget fastnat i kartongen och var stelt och äckligt, så det blev ingen kaka här inte. Kanske bra på ett sätt men det hade varit förbannat gott.
Så nu sitter jag bara och väntar och väntar! Väntan är alltid så lång.
Ska få spendera någon timme ihop med min sambo som jag knappt sett på hela helgen fast att vi varit lediga båda två. får se vad vi hittar på men nu ska jag fortsätta vänta. Kanske spana runder på nätet det slår man alltid ihjäl tid med.

Hej så länge!


V. 25

Idag går vi in i vecka 25. <3
Graviditetsmånad 6.



Foto: Lennart Nilsson, Bebis 6 månader gammal!


Ni vet ju redan vid det här laget hur jag känner och mår. Hela jag är en tickande hormonbomb. Har nog aldrig gråtit så mycket för ingenting alls och den konstanta tröttheten tar kål på mig. Men jag ska kämpa och hålla ut i tre månader till för sen får jag det finaste av allt. ett liv som vi skapat, hälften mig och hälften G.

Jag borde inte sitta här nu, jag borde börjat plugga till min tenta som kommer om mindre än en månad men jag finner ingen lust eller motivation. Jag orkar ta mig tusan ingenting längre.
Men det är fint väder, ska inte klaga men bara lite. Det är för jävla varmt!!!


Shopping och ensamhet

Jaha så blev man själv ikväll trots att vi båda är lediga denna helgen. Inte mina planer men där e inte mycket att be för. En helg jag sett fram emot blev inte vad jag hoppats på. Idag sov G bort hela förmiddagen och lagom tills jag skulle gå för att möta upp Sandra vaknade han till liv. Nu har jag nyss kommit hem från en fyra timmars shopping och G är nu på kalas. I morgon jobbar han hela dagen.
Vad ska jag nu hitta på då?

Jag fick i alla fall tillbringat några härliga timmar med Sandra och snackat av mig en del. kände att det behövdes mer än vad jag trodde. Men så fort man är själv börjar tankarna att snurra runder igen och tårarna är på gränsen till att börja spruta. Jag orkar inte mer, vill inte mer låt det bara vara över snart.
Jag vill ha tillbaka min kropp och kunna göra vad jag vill ( jag vet att jag inte kommer kunna göra vad jag vill på de sättet) men det blir endå en frihet att få ha min kropp för mig själv. Är jag sugen på vin så kan jag få dricka de precis som alla andra gör nu när det är fint väder och sommar.
När bebis är ute ärr det G som får vara nykter i 9 månader så han förstår vad det är jag går igenom, vilket jag inte tror du gör när vi har våra diskussioner tyvärr!!

Ne nu blev de ett sånt där gnäll inlägg igen men ni får nog vänja er vid det för just nu är jag trött på allt och än har vi en bit kvar att vandra. Jag kan inte sluta tänka på ibland vad jag gett mig in i, är det bara jag som gravid som kännt såhär?
Tips på vad man kan hitta på? Orkar ju inte sitta här i min ensamhet heller det är inte kul.




Fredag och grymt trött

Hur är det möjligt att vara så trött? Jag somnade ju endå innan halv 10 igår kväll men när jag gick upp i morse kändes de som jag hade sovit max 2 timmar. E de normalt???!
Har i alal fall jobbat hela dagen i vårt fina fantastiska sommarväder, med de menar jag pissregn men lika glad e väl jag för de för nu är jag ledig fram till tisdag morgon.

Jag har haft en super mysig bebse i magen idag som har kickat och sparkat och bara snurrat runder hela dagen :)

Men jag har inte tid och sitta här just nu, det är dags o fixa fredagsmiddagen!

Ha en trevlig kväll!


Veronica Maggio

Igår hade jag en super mysig dag med min älskade sambo.
Då jag varit ganska tankspridd, full av hormoner som bara snurrar runt i kroppen på mig och allmänt nere och ledsen ville G muntra upp mig lite.
Så han bestämde sig för att dra med mig på konsert och det blev ingen mindre än Veronica Maggio som jag väldigt gärna ville se. Så han tog ledigt från jobb och halv 8 i går kväll befann vi oss på Sofiero slott i Helsingborg och lyssna på härlig musik.
Förbanden var oxå bra, så det var bara massa mys och jag fick umgås med den som jag gillar bäst. Dessutom slapp jag fundera så mycket.

Så igår gick jag och la mig med ett leende på läpparna, att hitta på spontana saker är aldrig fel. Och jag är glad över att han ville muntra upp mig en aning. DU ÄR BÄST!





I natt jobbar G och jag hade tänkt komma i säng tidigt idag då jag är ganska trött, gick ju på övertid igår kväll eftersom vi var iväg:) Det bästa av allt är att det är fredag i morgon och sen är jag ledig tre dagar ihop med G så det blir nog en toppen helg.



Uppdatering angående telefonen

Jag är inte lika glad längre, ingenting funkar med telefonen. Fick ju en helt ny och inte min gamla tillbaka och allt som jag hade på min telefon kan jag inte föra över på den nya. Jag kan inte ens ladda ner nya appar!
INTE KUL DET HÄR VILKET BETYDER ATT JAG ÄR VÄLDIGT ARG; SUR OCH IRRITERAD!!!
Varför ska det vara så svårt? Jag vill ju bara att den ska funka.


Älskade telefon

Jag e så glad, min älskade telefon är hemma hos mig igen. Nu slipper jag sitta med en gammal Sony Ericsson. Hur kan jag någonsin innan tvivlat på min telefon o funderat över att byta tillbaka till en vanlig? Det kommer aldrig att ske vill jag lova. Jag är så glad att ha den tillbaka, bästa telefonen och tidsfördrivet:)



Annars idag har jag jobbat, trött som aldrig förr i morse när klockan ringde men jag har haft en hyffsat lugn dag på jobb. Slutade tidigare oxå vilket innebar att jag som redan nämnt for och hämtade min telefon, började tvätta och nu har vi hunnit städa oxå. Med andra ord kan vi sitta på våra rövar i helgen utan att behöva tänka på att vi ska städa och tvätta oxå. Tror det får bli middag snart oxå kurrar i kistan.


Tisdag 11-07-05

Det har varit en bättre dag idag än vad gårdagen var men jag känner att jag är inte helt på topp.
Det är fruktansvärt mycket tankar och känslor som snurrar runt i kroppen, men jag antar att det är helt normalt eller?
Är det bara jag som gravid och blivande mamma som tvivlar på att jag kommer kunna ta hand om ett barn?
Som sagt det är mkt tankar för tillfället, samtidigt som jag längtar efter vad som komma skall så kan det skrämma mig samtidigt.

Jag har i alla fall jobbat idag och skingrat tankarna på annat för ett tag, solen har ju velat besöka oss idag så jag passade på att njuta lite utav den ihop med en bok ute på balkongen när jag kom hem från jobb. G jobbar till 20 så jag har ju lite tid att slå ihjäl.
Tog en skön dusch och nu är maten i magen.

Boken jag läser nu heter När ingen annan ser en sann berättelse om en pojke som blir sviken av den person han älskar allra mest - sin far!
Så har ni inte läst den rekomenderar jag den varmt.



Ne nu ska jag plocka undan i köket och sen invänta G!
Lär väl somna tidigt idag, riktigt trött, inte så konstigt när man varit vaken sen halv 4. När ska fiskmåsarna försvinna från vårt område och när ska jag få sova längre på morgonen?


Pissdag

Vilken tråkig jävla dag det har varit. Det enda som har varit positivt idag var BM besöket i morse annars hade jag lika bra bara kunnat gå o gräva ner mig.
Men alla dagar kan väl inte vara bra och man kan inte vara på topp jämt.

Jag saknar mig själv vissa dagar, att kunna äta och dricka vad jag vill och speciellt nu på sommaren.
Massa hormoner som bara snurrar runt i kroppen och tårar som står som strålar ur ögonen på en.

Nä nu vill jag inte mer, det får räcka för idag. Nu går jag och gräver ner mig under täcket och hoppas på att morgondagen blir en bättre dag.



Min fina lilla Apa

Nu har jag precis varit och hämtat ut ett paket från Frapp.
I paketet låg en fin liten Apa.
Äntligen är jag ägare av den sötaste lilla APA :)




Jag fick även med mig en liter jordgubbar hem som jag ska ta och smaska på nu hade jag tänkt.
Får se vad som händer i eftermiddag!


Rutinkontroll

Ledig idag men inte fick jag sova länge för det inte. Strax efter 7 slog jag upp dom blå för då kurra de rejält i kistan. Tror dom där dagarna när man sov länge är ett minne blått för mig. Vaknar tidigt även om jag är ledig.
Men jag hann med en god frukost framför nyhetsmorgon och det bläddrades även i tidningen.

Klockan 9 var det äntligen besök på MVC igen. En vanlig rutinkontroll och allt såg fin fint ut. Magen växer som den ska och hjärtljuden lät super. Det är en aktiv bebse i min mage som sällan ligger still men det är bara mysigt.
Nästa gång det blir besök på MVC är det glucosbelastning, jag får vänta två långa månader innan jag får se vår bebse på UL igen men förhoppningsvis går tiden fort!


Så har ännu en vecka passerat!

Hej hej vecka 24...

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns
och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag.
 Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned.
 Balansorganet i innerörat har utvecklats.
Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för
tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt ca 700 gram.

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln.
Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer.
Du kan få en del krämpor som
halsbränna, ryggont och ont i benen.
Du kanske också måste gå och kissa oftare.
Många drömmer livliga drömmar nu.
En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot
eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig.
Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver
 säkert större BH med bra axelband.
Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten.
Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen.
Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt


Så känner jag:

Jag är faktiskt inte lika kissnödig längre som jag var för någon vecka sedan men visst springer jag fortfarande ofta på toaletten. Jag har inga direkta krämpor mer än lite ont i ryggen till och från men kan inte svara på om det har med graviditeten o göra då jag har ont i ryggen i vanliga fall oxå.
Mina bröst växte rejält i början men nu tycker jag inte att dom växt mycket mer tack o lov, jag har lökar så det räcker o blir över även för andra så jag delar gärna med mig:)
Det började sippra lite vätska från dem i början på förra veckan.
Även om det är jobbigt att vara gravid mitt i sommaren när det är som varmast är det samtidigt väldigt mysigt. Det är ett liv i min mage, ett liv jag påminns om varje dag då den är ganska livlig och ligger och sprattlar runder en hel del. Det är så mysigt att bara ligga med händerna på magen och få sig en spark då och då eller bara ligga och titta på magen och se hur den rör sig!
Vi längtar efter dig!





Äcklig värme

Fy för vilken värme det är. Värmen i sig kan jag leva med men den höga luftfuktigheten gör mig tokig.
Man vill inte röra en fena och det enda ställe man vill bo på är i duschen. Jag kan inte heller påstå att det är speciellt trevligt och vara gravid i denna värmen med tanke på att man har en högre kroppstemperatur som gravid.
Nej det får gärna vara fint väder men helst lite svalare.



Ja jag vet jag gnäller mest hela tiden, men just nu är jag inte nöjd känner jag!


Står som spö i backen

Är det någon som känner för att jobba för mig idag?
Kan säga att jag är inte speciellt sugen på att om bara 40 minuter bege mig ut för att jobba.
Det verkligen PISSREGNAR, jag kommer bli genomblöt eftersom jag fortfarande inte vet vart mina regnkläder är.
Så det är fortfarande BITTERFITTAN som talar kan man säga.
Skulle helst bara vilja masa mig in i sängen igen ocg dra täcket över huvudet eller ännu bättre slänga mig på soffan och starta en film. För det finns ju faktiskt inget mysigare än att titta på film samtidigt som man hör hur regnet slår mot fönstret.
Men men jag får vara bitter fram till halv 2 i alla fall för då slutar jag, men till dess räknar jag med att bli blöt!


Bebis anländer om...


Gnäll...

Okej nu ska bitterfittan gnälla lite.
Jag har jobbat hela veckan när det varit varmt och solen har strålat för fullt, idag är jag ledig och vart befinner sig det fina vädret då? Inte här i alla fall. Varför är det alltid såhär? Alltid när man jobbar så ska det vara superfint väder o när man då väl går och längtar efter sin lediga dag för att få njuta av det fina vädret ja då försvinner det. Jag må vara negativ men det är banne mig inte det minsta roligt.
Ovanpå allt detta vaknar man kl 3 i morse när fiskmåsarna börja hålla låda men lyckades somna om ganska fort för att bara en timme senare bli väckt av G.s klocka! Jag ligger vaken ett tag innan jag kan somna om igen och sen sover jag inte mer än lite mer än två timmar innan det är dags och vakna igen.
Nämnde jag inte att jag var ledig? Då vill man ju få sova lite oxå.
Med andra ord denna dag började inte speciellt bra.

Jag är nog påväg att bli förkyld igen eller är det den förbannade allergin, munsår och en mage som inte vill som jag vill.
Usch idag är jag en riktig BITTERFITTA rent ut sagt!




Så nu ska jag gå in o lägga mig i sängen igen och fortsätta slappa och bara läsa min bok.

Hoppas ni har en bättre dag än vad jag har.


RSS 2.0