Fy fan vilken natt

Fy vilken jävla natt jag har haft. Jag vill inte mer nu, sluta plåga din mamma och kom ut jag ORKAR inte mer!!
Vaknade halv tre av smärta i ryggen och även en del värkar. Efter att ha legat och vänt o vridit på mig i lite mer än två timmar lyckades jag somna om ett litet tag. Kan ju säga som såhär att idag är jag TRÖTT.
Har fortfarande sjukt ont i ryggen, magen känns skum och där kommer någon enstaka värk då och då. Varför kan de inte bara hålla i sig nu?
Jag kommer aldrig mer vilja ha barn, varför ska jag få ha de så jävligt? Räcker det inte att jag mådde illa konstant i 3 månader?
Usch vad jag gnäller och klagar men jag måste det gör ju så jävla ONT.

Får väl se hur denna dagen slutar, även om det gör ont så hoppas jag att det sätter igång på riktigt nu och att skrutten tittar ut innan kl 00.00 för sen är det min födelsedag.

Igår var en ganska lugn dag, skulle egentligen träffat Sandra men lite saker krockade med varandra så vi får helt enkelt ses en annan dag. Just nu tycker jag så synd om deras lilla Tage som är krasslig. Hoppas han repar sig och slipper op i alla fall.

Det som krocka lite igår var att vi for iväg och blev med ny bil. Så numera kör vi riktigt familjebil. Det här trodde jag aldrig för ett år sedan men det känns faktiskt riktigt bra. Dock kommer jag att sakna den andra bilen men det är nog mycker för att det var en kul bil att köra och sen gillar ju jag småbilar.




På kvällen bjöds det på middag hemma hos Mor min för att fira min födelsedag lite tidigare.
God middag är aldrig fel och färska hösthallon plockade direkt från trädgården var nog det bästa!

Ne nu ska jag snart väcka sambon o sen ska jag fortsätta tycka synd om mig själv i min smärta.


Dessa hormoner

Gud vad känslig man kan vara då. Helt förstörd blev jag nu i kväll när G gick till jobb. Jag vill ju inte bli lämnad ensam, tänk om allting sätter igång nu? Jag får nog skylla på att kroppen är proppad av en jäkla massa hormoner för detta är banne mig inte likt mig. Jag tycker aldrig det är kul när han jobbar natt men idag var det rena katastrofen. Men nu har jag ännu en gång fått bekräftat att det inte fattas tårar i denna kropp.
Egentligen borde jag väl skämmas men en blogg är till för att dela med sig i.

Annars har det varit en lugn dag, jag har ju trots allt fått spendera de flesta timmarna med min sambo. Vi har spanat på ny bil så vi får väl se hur de blir med den saken.

Lite uppdatering på bebisfronten kanske?
Har inte hänt så mkt mer, har grymma värkar på kvällen men sen bara avtar de igen. Molvärken och det onda i ryggen finns där hela tiden. Så vi får väl se när loppan behagar komma snart hoppas vi helst innan min födelsedag men det ser mörkt ut.


Klarar oss även denna månad

Betalt räkningarna - check
Har nu pengaångest - check
Man ska väl inte klaga för man har mat på bordet och tak över huvudet men jag ska inte sticka under stol med att det hade varit kul o haft massvis med pengar över någon månad och inte lär jag bli rikare som mammaledig men men de ska nog gå vägen det med. Jag/Vi klarar oss alltid!

Morgonen började med ett besök på MVC, en vanlig rutinkontroll där allt såg bra ut. Fick en ny tid till tisdag nästa vecka men min barnmorska trodde inte vi skulle ses då. Så vi får väl se om de blivit bebis innan dess eller om det blir ytterligare ett besök hos MVC.
Super härlig väder även idag så cyklade faktiskt och handla lite efter MVC innan jag stack hemåt. Idag ska jag faktiskt bara vila och ta det lugnt då gårdagen inte gav något speciellt resultat. Hade dock några rejäla värkar på kvällen men inte mycket att hurra för. Inte ens 5+1 som Malin så fin kalla det hjälpte så nu är det bekräftat att allt bara är en stor MYT! Man kan inte sätta igång sin förlossning.
Har dock ganska tråkigt och lite sällskap hade inte varit fel men jag får vackert vänta till mannen min kommer hem strax efter kl 20.


Ännu ingen bebis:(

Här händer det fortfarande inte mkt! Jag går och väntar och väntar, sammandragningarna är ganska kraftiga men än är det inte riktigt på G fast att jag önskar att det vore så.

Idag har jag därför inte suttit ner speciellt mycket, jag gock o kolla om tvättstugan var ledig och det var den så jag har passat på att plocka ner alla våra gardiner och tvättat dom nu inför flytten. Passa även på att tvätta den andra tvätten som vi hade så jaag har ju hunnut springa upp o ner för trapporna ett par gånger idag. Men det slutar inte där för jag har även städat drog en runda med dammsugaren, damma och bädda rent. Men inte känner jag mycket mer för det så vad ska jag nu hitta på? Vill ha ut skrutten nu helst igår.
det är nog mest bara myter att man kan starta sin förlossning. Får kanske tvinga G att sätta på mig så det kasnke startar på det sättet:)?

Är själv hemma då G är och jobbar så jag har inte speciellt roligt om jag säger så, tiden gick fort undertiden som jag tvätta och städa men nu då? Ska nog ställa mig och baka en kaka till min underbara sambo så blir han glad när han kommer hem.

Inga andra bra tips som kan få igång förlossningen? Tar gärna emot alla era tips och provar med glädje:)


Vecka 36!

 







Barnet:
Ungefär 45 cm och mellan 2.5-2.7 kg.

Barnets sugmuskler har blivit starkare och det har blivit rundare i hela ansiktet.
En färdig individ gör sig redo att födas. Nu är det bara slutspurten, den sista månaden kvar, men redan nu går det bra att födas till ett liv utanför livmodern. Barnet har trängt ner djupare i bäckenet, magen har sjunkit och plötsligt blir det lättare att andas. Barnet lägger på sig ytterligare ett kilo under den sista månaden.

Mamman:
Bara en månad kvar!

Belastningen på rygg och bäcken ökar, det är påfrestande för ledband och muskler.
Vid den här tiden är det vanligt att man kan känna sig både lite nedstämd och irriterad. Det är påfrestande att vara stor och tung och allt går långsammare än det brukar göra. Du blir andfådd för minsta lilla och svettas mer än vanligt.
Om du känner dig rastlös och orolig så är det helt normalt. Många kvinnor sover oroligare, har mer halsbränna och springer och kissar stup i kvarten, även nattetid. Du börjar längta efter att föda, att få se ditt barn på riktigt och att snart få din egen kropp tillbaka igen. Antagligen fantiserar ni mycket kring barnet som snart skall födas och ni tänker kanske också på det stora ansvar som väntar er.

Såhär känner jag:

Jag har börjat svettas som en tok vilket jag i normala fall aldrig gör, känner mig riktigt äcklig men vad göra?
Springer fortfarande på toa stup i kvarten men månmga gånger kommer där ingenting utan det är nog mest bebis som ligger och trycker på så det känns som att blåsan ska sprängas.
Ingen kan ha missat att jag nu är väldigt trött på allting, att jämt ha ont är inte kul. Vi vill att du kommer ut nu kotten.
Jag får se till att springa i trappor, ha sex och gud vet allt för att få igång denna förlossning för nu är det ju faktiskt grönt ljus att föda :)
Har grymt mycket sammandragningar och molvärk/värk!




NÅGON SOM VÅGAR GISSA PÅ NÄR BEBIS BEHAGAR TITTA UT?


Inte på topp

Jag är galet trött om dagarna och hade lätt kunnat sova dygnet runt känns det som.
Har fortfarande värk o sammandragningar från och till och ryggen ska vi inte snacka om.
Magen spökar lite och jag har ett lätt illamående hela tiden. Låter de härligt? Någon som vill byta?

Så nu får bebis gärna sluta busa och spela oss ett spratt och koma ut till oss istället det hade varit så mkt roligare.
Känner inte att jag har något direkt att blogga om eftersom mina dagar nu består utav att ligga i soffan.

JAG TYCKER FAKTISKT SJUKT SYND OM MIG SJÄLV JUST NU!

Hoppas ni har en bra dag/helg och njuter utav sol och värme.


Ännu en natt på förlossningen

Idag är jag TRÖTT! Fy fan vad sleten jag känner mig men det får jag lov att göra.
Efter ännu en natt på förlossningen med smärta och knappt någon sömn vill jag just nu bara dra täcket över huvudet ochinte vakna förren bebis behagar visa sig.
För som ni nu förstår så fick vi åter igen lämna förlossningen utan bebis, eller ja den är ju med oss men bor fortfarande på fel sida av magen!

Fast att jag tog de ganska lugnt under dagen igår drog värkarna och smärtan igång runt kl 19 igårkväll och när kl var 21 begav vi oss mot Lund. Där visar det sig att den grymma smärta som jag nu hade i ryggen beror på att jag samlat urin i njurarna vilket var vanligt hos gravida och inte kan man göra något åt de heller. Som läkaren själv sa så försvinner de när bebis kommer men jag pallar inte denna smärta till bebis behagar komma. Och inte vill dom sätta igång mig än heller så det är bara till att stå ut!
Hade inte öppnat mig mer sen i söndags men barnmorskan tror ändå inte att jag kommer gå fulla veckor så får hoppas lite på de hon sa. Men en vecka till vill dom att kotten stannar i magen.

Så idag ska jag bara slappa och inte göra ett skit mer än att pappa ville bjuda på lunch på Basilika och det säger man ju inte nej till. God mat och vi slipper laga middag i kväll:)


Tungt besked och fotostudio

Idag har varit en bra dag trots ett tungt besked. Att få veta att någon man älskar av hela sitt hjärta inte mår helt hundra gör så ont i en. Att få det besked jag fick idag är något jag aldrig kunnat drömma om och ett besked jag aldrig mer vill få och skulle inte velat fått det innan idag heller. Det drabbar andra inte mig och mina älskade.

Jag har fortfarande en del sammandragningar men inget som tyder på att jag i nuläget behöver ta mig till förlossningen. Har dock förberett mig mer denna gång så nu står även väskan till mig och Glenn packad eftersom vi inte vet när vi måste ge oss iväg.

Som jag nämnde i förra inlägget har vi spenderat de senaste timmarna med att sova och det tyckte jag vi var väl värda, så med tanke på att jag steg upp senare än vanligt har oxå dagen sprungit förbi.
Fina Malin som egentligen hade fullt upp med annat var så snäll så hon idag kom förbi och tog fina foto på mig och min mage. Lika bra de för det är kul och ha och nu vet vi ju inte hur länge till som bebis vill bo kvar där.
Blev inga bilder tagna i söndags när jag gick in i vecka 35 utan dagens bilder är ju då från vecka 35+2!









Fick till och med Glenn att ställa upp på ett par bilder även om han kände sig lika obekväm framför kameran som jag gjorde. Gillar ju verkligen inte de där med att bli fotad men ibland får man plåga sig själv.

Så än en gång ett STORT TACK TILL DIG! Ett minne för livet :)

Nu ska jag fortsätta dagen i soffan och bara ta det lugnt precis som dom sa till mig att göra!

Bebis spelar oss ett spratt

Nu ska ni få er en liten uppdatering för med tanke på att jag inte varit här inne på ett par dagar är det säkert någon av er som undrar vad jag pysslat med.
Jag säger bara en sak SMÄRTA!

Var jag nervös inför förlossningen innan är det inget mot vad jag är idag. Vi har nämligen spenderat 2 dygn på förlossningen i Lund men fick åka hem utan bebis denna gången, dock har jag fått känna på smärtan och jävlar i helvete vad ont det gjorde. Hur ska jag klara föda barn efter detta?

I lördags eftermiddag/kväll börja jag få värkar hemma och förlossningen ville att jag skulle komma på en koll med tanke på att jag bara är i vecka 35, men mycket riktigt när jag kommer in till förlossningen har jag börjat öppna mig. Det togs prover och konstaterades att jag hade en urinvägsinfektion/infektion i kroppen så nu får jag antibiotika som dom verkligen proppat i mig. Dom tror även att det är urinvägsinfektionen som har satt fart på det hela. Dock gjordes försök att stoppa värkar och sammandragningar utan att lyckas. Men det avtog lite och jag fick en timmes sömn natten mot söndag. Hela Söndagen var ganska lugn och värkar jag kunde ta men vid 19.30 på kvällen starta de ordentligt igen och vi trodde verkligen att vårt lilla knyte skulle komma till världen men eftersom jag då var så trött så behövde jag vila för att eventuellt klara av en förlossning så jag fick morfin, värkarna avtog och jag kunde sova. Kan söga att efter 6 timmar med värkar utan någon som helst smärtlindring var det skönt att kunna slappna av ett tag. Men igår när vi vaknade hade det fortfarande inte hänt något och inte heller under dagen så vi blev hemskickade. Kan säga att det enda jag gjort sen vi kom hem runt 16 igår eftermiddag är o sova, sova och sova lite till. Jäklar vad trött jag var.
Tycker dock det är konstigt att man blir hemskickad då jag är öppen ca 4-5 cm och livmodertappen är helt utplånad. Så nu får vi se vad som händer om det blir bebis nu eller i morgon eller om någon vecka. Men jag känner fortfarande av molvärken och lite sammandragningar så man sitter lite på helspänn hela tiden.

Som Glenn sa igår det hade varit roligare att komma hem tre stycken än bara vi.
Och jag vet att jag har en klippa med mig den dagen det startar ordentligt för Glenn var helt underbar dessa dagr vi befann oss på förlossningen.

Som sagt är i vecka 35 nu och på förlossningen sa dom det att dom vill helst inte att skrutten tittar ut innan vecka 36, får väl försöka knipa då:)

Nedräkning



Nu är det inte många dagar kvar. Kan vi inte snabba på tiden lite bara just nu sen får den gärna stanna upp!
Vi längtar efter dig vår skatt.

Vrålåket står och väntar på bebis

Vilken underbar dag det varit idag. Jag har fått spendera hela dagen fram till nu med min älskling och det behövde jag nog, tyvärr kila han till jobbet nu fast att jag bara ville ha honom här hemma.
Och inte nog med att jag fått spendera dagen ihop med G solen har strålat precis hela dagen och det har varit lagom varmt och helt underbart. En härlig höstdag och det kan man aldrig få för många av!

Idag var det då dags för oss att hämta hem BARNVAGNEN! Och vi är väldigt nöjda hittills med vårt val. Får hoppas att bebis kommer gilla att åka i den för jag längtar ihjäl mig nästan tills jag kan börja ut o promenixa med den:)



När vi endå var iväg idag passa vi på att hälsa på G:s farmor och precis som i vanlig ordning bjöds det på kaffe och massvis med goda kakor:) Det e inte bra men sablarns vad gott, bebis uppskatta det nog om inget annat.

Så det har varit en helt fantastisk dag men lite gnäll måste jag komma med! Jag är så trött på min "förkylning" att vara stopp i näsan konstant tar kål på mig och jag känner panikkänslan var gång jag inte får luft det känns ju nästan som att jag ska dö.
Men nu ska jag fortsätta kvällen här hemma i min ensamhet. Det blir IDOL och därefter ska jag kolla klart filmen Friends With Benefits.


BAKIS...

Usch just nu känner jag mig inte speciellt pigg. Blev väldigt trött nu på eftermiddagen och la mig för att vila lite och när jag vaknar igen mår jag inget bra alls. Ont i huvudet o grymt hostig!
Varför kan jag inte bara få må bra o vara hyffsat pigg? Trött på att konstant vara täppt i näsan och nu ovan på de lite huvudvärk o hosta oxå, fattas ju bara feber.

Men mådde som sagt bra i morse när jag vaknade och kände mig på topp.
Idag är det torsdag vilket innebär att jag har tvättat. Jisses vad mycket tvätt vi hade denna veckan och jag har redan glömt hur många gånger jag sprungit upp och ner i trappan. Motion om inget annat.
Men det är oxå det enda jag gjort idag och mycket mer lär det inte bli heller. Känslan jag har nu är nästan BAKIS känsla och det är ju helt omöjligt så varför må på detta vis?

G jobbar i vanlig ordning och slutar inte förren kl 20 men i morgon jobbar han natt så då ska vi faktiskt passa på att umgås under dagen vilket ska bli himla mysigt. Tycker nog han jobbat lite för mycket den sista tiden eftersom jag knappt ser honom om dagarna.

Ne de va en tråkig uppdatering men dock en uppdatering!
Tur e väl att jag har en plutt i magen som är väldigt aktiv och gör mig väldans glad, dock inte när den bökar så mkt så att det gör ont:/


Fina fötter

Vad trött jag blir. Förkylningen går bara runt, runt och runt här hemma. Känner man sig bra i några dagar/någon vecka och sen är man tillbaka på ruta ett igen. Helt jävla stopp i näsan e jag igen och jag blir så trött på det. Låt mig slippa den skiten nu, har banne mig varit förkyld från och till sen i maj månad. Men men jag ska inte klaga kunde ju varit dödssjuk så vad gör då en liten förkylning?
För övrigt är jag grymt trött idag då natten inte var speciellt rolig, kunde inte sova och hade ont i magen.

Så idag har varit en ganska lugn dag. Men jag har ÄNTLIGEN fått fixat mina fötter och det var inte en dag för tidigt. Så nu kan jag visa fötterna igen utan att skämmas för dom var för äckliga innan idag. Så nu känns det som att jag går på moln igen och så äckliga ska dom nog inte hinna bli på en månad för sen når jag ju ner till mina egna fötter igen:)



Var hyffsat fint väder i förmiddags men nu, vart kom detta höstrusk ifrån? Det är tur man har tak över huvudet i alla fall.
Blir en fortsatt lugn kväll och jag hoppas jag kan sova i natt. I morgon väntas ett besök hos BM!


Hej vecka 34!

Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.        (Vår lilla bebis väger 2166gram)

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.


Såhär känner jag:

Jag har väldigt mycket sammandragningar och har även börjat känna av en svag mensvärksliknande känsla. Trycket neråt känns oxå allt mer för var dag som går.
Mina fingrar domnar inte lika mycket längre och stickningarna är som bortblåsta.
Jag är fortfarande väldigt trött och framförallt är jag trött på nästäppan som aldrig vill ge med sig.
Bebisen är inte snäll mot sin mamma vissa dagar när den ligger och trycker o bökar på höger sida och på revbenen.
Längtar enormt efter lilla knytet nu!





Babyshower!

Idag gick jag hem till Sandra i tron om att vi skulle fira hennes födelsedag, men gud vilken överraskning jag fick när jag kom dit. Snacka om att ha blivit lurad för att mina underbara vänner skulle kunna överraska mig.
När jag kom hem till Sandra satt Malin, Linda, Anna och Jenny i soffan och där hade dom förberett en babyshower!
Gud vad chockad jag blev och samtidigt väldigt glad!
Jag blir rörd av tanken att dom faktiskt tänkt på mig och vår kommande lilla bebis. Bebis fick super fina presenter.


Fina Blöjtårtan








Ljuset kommer dock mamma och pappa använda!

Ni är bäst, jag blev super GLAD!
Och än en gång ett STORT TACK.




Babysitter check




Lördagen den tionde

Så var lördagen kommer! Numera känns alla dagar som lördagar man blir lite lost när man går hemma.
Vaknade med ett ryck kl 9 och insåg att Angeliqa skulle infinna sig hemma hos oss någon gång mellan 10 och 11 så jag studsa upp ur sängen. Fick i mig frukost och fixat till mig litta, ville ju inte skrämma henne de första jag gör när hon kommer även om jag känner mig mest sliten hela tiden nu. Angeliqa har idag varit snäll och visat mig hur ett fotoprogram fungerar så nu ska det bli roligare o fota o fixa med bilder.
Tusen tack säger jag till henne!

Sen blev jag väldans rastlös och ringde o bad G komma hem med bilen vilket han gjorde så jag körde mot Centan. O jisses vilken kö det var dit då motorvägen var avstängd och man fick köra via Saxtorp men fram kom jag dock. Fick handlat två tröjor till bebsen så den slipper frysa när den bestämmer sig för att lämna min mage.
På vägen hem körde jag inom Kvantum då jag tänkte hämta ut mitt paket från Jollyroom men dom hade klabb med postens datasystem så därför gick inte detta får snällt vänta till måndag.
Gick dock inom och handlade lite frukt, god melon, nektariner och grapefrukt OCH Tom&Jerry kex men även Marie Kex, Nostalgi!
Har fått dille på kex såhär i slutet på graviditeten så vad gör man inte för att stilla sitt sug?





När G slutar jobba ska jag köra och hämta honom sen blir det en massa mys har jag bestämt så de så!


Längtan är enorm!!


Fylld med energi

Jisses vilken energi jag haft idag. Kan det bero på att jag fick sova till halv 9 idag eller för att jag startade dagen med en promenix tillsammans med Malin och Axel? Oavsett så har jag varit pigg och fått gjort en hel del idag.

Som sagt starta jag dagen med en promenad och när jag kom hem satte jag igång och baka. Nu tänker ni säkert igen, men det stämmer jag har bakat idag oxå. Fick bakat två olika sorters bröd och sen blev det även banan muffins. Fick bakat så pass många bröd idag så jag kunde frysa in så nu ska jag säkert slippa baka på ett tag. Men både jag och min kära sambo gillar mackor så det går åt hemma hos oss.







Under tiden som omgång två av bröden stod i ugnen passa jag på att dammsuga och tvätta golven. Tänka sig att jag orkade med dammsugningen. Gäller att passa på när orken och lusten finns där. Får ju avlösa G lite som jobbar som en galning för tillfället.

Efter bröd och muffinsbak och även dammsugning skutta jag in i duschen och njöt av att få bli ren. Hann även vila mig ett litet tag när jag kom ut från duschen. Men vid 17 tiden mötte jag upp Malin och Axel igen för ytterligare en promenad så den gravida "lill morsan" har fått rört på fläsket idag vilket känns väldigt bra.

Och eftersom man har en fin vän som jobbar med leksaker har jag skickat order med henne när hon endå skulle besöka sitt jobb och idag fick jag hem alla fina saker till bebsen.



Stor spargris = här sak det sparas slantar!



Fina Pippisar som ska spela för bebis när den myser i sängen.



Söta kaniner och spana på när man ligger på skötbordet





Jag tror bebis kommer tycka om sina saker :)

Nu ska jag snart bege mig ut mot köket för att brassa lite mat till oss. Dock dröjer det ca 2 timmar innan mannen är hemma.

IDOL på TV i kväll, vad ska ni titta på?


110908

Wow jag fick sova i morse, när jag slog upp de blå och kikade på klockan var den 8:45 förstår ni min lycka? Jag fick sova ut för första gången på flera dagar.
För övrigt är det en himla tråkig dag och egentligen kan jag inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör att dagen i sig är så trist. Fortfarande blåsigt o höstigt men lite chockad blev jag allt när jag gick till garaget idag och det var varmt ute.

Har inte gjort många knop idag mer än att jag fått tvättat undan all vår tvätt och bebis väska som ska med till BB är färdigpackad. Jag är ute i god tid jag vet men samtidigt kan det hända när som nu. Nu ska bara vår väska oxå packas sen är vi redo för dig lilla plutt. Fick även kokt nappar idag så nu har jag några olika sorter bebis kan få välja mellan.

Glenn jobbar och jag ska fortsätta trada framför TV:n tror jag.
Har precis klickat hem lite saker till bebsen som bökar för glatta livet just nu!





Vår bebse ska få sväva bland molnen :)
Älskar Gunila Axén serien Moln. Tror det blir finfint när vi väl är på plats i huset och kan packa upp alla saker till bebis.


110907

Usch idag vaknade jag ännu tidigare än vad jag gjorde igår. Kl 06.15 vaknar jag av min jävla hosta rent ut sagt och sen gick det inte att somna om, fortsatte bara att hosta hela tiden. Så det fick bli frukost och lite te med honung för att lena halsen litta.
Låg dock kvar o slöa i sängen till halv 10 sen kicka jag igång dagen.

Förmiddagen spenderade jag hemma hos Malin och Axel. Massa snackande i vanlig ordning coh sen busade jag med den sötaste och gladaste lilla prinsen oxå. Tiden går bara så fort när man umgås med er så därför är det ju tur att vi ses snart igen:)

G slutade jobba kl 12 och 13.30 hade vi tid för att få papper påskriva som intygar att G är far till vårt barn. Mötet där gick super snabbt och med tanke på att det är himla trist väder även idag begav vi oss till Hyllinge och EM möbler där vi nu har beställt vår nya soffa som ska levereras till huset:) Passa även på att springa in om Bauhaus för att köpa flyttlådor. Okej jag erkänner jag sprang inte men vi fick flyttlådor med oss hem.

Nu hade jag tänkt fixa med lite middag och sen ser väl kvällen ut som alla andra, nerbäddad i soffan med något dåligt program på TV, men det kan vara ganska mysigt med tanke på att det blåser och regnar och blir mörkt tidigt och jag tänder en massa ljus!


Förresten tack Mala för den fina tunikan och leksaken till bebis.

Snabba limpor

Eftersom ni är några som frågat efter receptet på brödet jag bakade igår kommer det här nu.

Ingredienser

5 dl fingervarmt vatten
50 gram jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
ev. 1 msk brödkryddor
7 dl rågsikt
7 dl vetemjöl

(Vill du ha ett grövre bröd kan du byta ut 2-3 dl av rågsikten mot en eller flera grövre mjölsorter)

Gör så här

1. Smörj en långpanna (Jag använde bakplåtspapper)
2. Smula jästen i en skål
3. Häll på 1 dl fingervarmt vatten och rör ut jästen med en slev
4. Tillsätt resterande 4 dl vatten, sirap, salt och ev brödkryddorna
5. Arbeta ner rågsikten och ev de grova mjölsorterna
6. Tillsätt vetemjölet och arbeta snabbt ihop till en deg
7. Ta genast upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två lika stora delar
8. Forma två limpor och lägg dem på tvären på plåten
9. Sätt in plåten direkt i kall ugn på nedersta falsen. (OBS! limporna ska inte jäsa innan)
10. Sätt ugnen på 200 grader. Låt limporna gräddas i 30 minuter
11. Ta ut dem och lägg dem på brödgaller


Snabbt, lätt och Gott!
Lycka till!



Tisdag 110906

Jisses vad tidigt jag vaknade idag redan halv 7 och kunde jag somna om? Mix de kunde jag inte men jag låg ju självklart kvar o mös i sängen och kolla på vakna med the voice och jag ska erkänna att frukosten intogs i bingen. Man får ju passa på när G är iväg o jobbar.
Hade en hemsk dröm i natt, drömde att bebis kom till världen men den tyckte inte om mig det minsta. Den bara grät och grät och var livrädd för mig. Hoppas verkligen inte att det blir så på riktigt!!

Idag har jag fått gjort en del även om jag mest bara gått här hemma o slöat.
Jag har åter igen bakat bröd men denna gång en annan sort som även det blev super gott, packat tre flyttlådor vilket är en väldigt skön känsla! Men nu börjar det verkligen att bli tomt här hemma.
Jag har unnat mig en långdusch och ansiktsmask och efter maten blev det lite veckohandling.



Nu sitter jag bänkad i soffan och JA självklart blir det IDOL på TV:n även i kväll.
I morgon hoppas jag på fint väder, hade varit skönt att få se solen lite till och slippa blåsten.


Electro Pop

Hur grym var inte Oleg i IDOL med sin låt Electro pop igår?
Egentligen en kass låt men nog tusan går man och nynnar på den och det är det nog många som gör idag :)


Heldag hos pappa

Vilken härlig dag det har varit. Sommarvärmen hitta tillbaka för ett litet tag men ack så skönt. Nu regnar de dock igen men man får ju njuta av den sista värmen så länge det bara går.
Har spenderat hela dagen hos Pappa och Karin för inte kan man sitta inne i en lägenhet och trycka när det är fint väder. Passa även på att ta med mig babykläder hem till pappa så jag tvätta och hängde ut på tork. Så nu är där kläder redo och färdiga för en liten kotte. Så nu när kläder och filt är tvättat kan jag börja packa BB-väskan!
Som sagt har vi varit hos pappa och karin hela dagen suttit ute i trädgården och snackat, snackat och snackat. Fick även god middag Chili con carne innan vi åkte hem och det är aldrig fel.

Nu sitter G o spelar och jag ska krypa ner i soffan. Kan ni gissa vad jag ska se på TV i kväll?
Precis jag ska se IDOL som börjar i kväll och jag har längtat.
Så jag ska faktiskt riktigt njuta av säsongspremiären av idol och till det ska jag smaksa i mig lite chokladpudding, inte nyttigt jag vet men men det är förbannat gott.


Vecka 33

Idag går vi in i vecka 33. Vi har 7 veckor kvar att traska tillsammans. Tänk att vi redan nu har vandrat i 33 veckor, men det börjar kännas i kroppen. Allt är mycket tyngre, man är inte längre speciellt smidig, fötter och händer svullnar lite lite om dagarna och jag är väldigt trött.
Bebisen sparkar inte längre utan bökar och knuffar mest hela tiden. Jag längtar ofantligt mycket tills vi har vår lilla skrutt här.
Eftersom vi var på UL i torsdags vet vi om att skrutten vägen 2166 gram och är ca 44 cm lång! Bebisen så att  huvudet pekar neråt i bäckenet.
Själv har jag gått upp 11 kilo och jag hoppas det inte blir allt för många kilo till.

Jag vill självklart inte ha en bebis som föds allt för tidigt men hade jag själv fått bestämma så hade den gärna fått titta ut till oss om ca 4-5 veckor. För jag längtar inte bara enormt efter bebis utan även att kunna röra sig normalt, kunna ligga skönt i sängen när man ska sova, kunna ta på sig ett par skor utan att bli helt flåsig. Men jag kan ju inte bestämma detta så jag får snällt vänta.





Ni får bortse från den skitiga spegeln och min blega kropp.
Dagsfärska bilder nu direkt från morgonkvisten!


Lördag 11-09-03

I morse väckte jag min underbara sambo med nybakta bullar och kaffe på sängen visst är jag bra snäll?
Men upp kom han och glad blev han. Man får ju roaa sig med något på morgonen när man inte kan sova. Det är så konstigt att fast att jag känner mig snor trött så kan jag inte sova varför??
Efter att vi ätit frukost fick vi oss ett ryck och städa lägenheten, det är inte ett dugg kul att städa när man vet att man snart ska flytta men man måste ju annars blir det bara värre den dagen man väl ska göra flyttstädet.
När vi hade städat färdigt och vi själv hade duschat och var rena och luktade gott igen begav vi oss till Häljarp och hem till Ari och Linda för fika med massa olika kakor och en massa struntprat. Tiden går så fort när man är hemma hos dom och det är ett mycket gott tecken enligt mig.

Middagen är nu i magen och G ska spela med Ari så jag hade tänkt krypa ner i soffan och kolla på en film. En gravid kvinna som inte har jätte lång tid kvar orkar inte speciellt mycket men den lilla i magen gör för den är aktiv konstant och buffar o knuffar på sin mamma.



Förresten igår blev det en heldag i Ullared ihop med G och det gick förvånansvärt bra. Måste erkänna att jag är lite chockad och han sa till och med att han kan tänka sig att åka dit igen?:)
Dock fick vi inte med oss hem allt som stod skrivet på lappen men det är lite så när man åker till Ullared en stor chansning. Ibland har dom jätte mycket och i´bland ingenting. Hela babyavdelningen ekade tomt och likaså bland barnkläderna. Men men vi fick med oss en del hem och resten får jag fixa här hemma. Vi körde faktiskt inom Väla när vi endå var på väg hem så fick med mig lite kläder från gina som jag kan leva i nu de sista veckorna och sen passa vi även på att äta lite middag innan vi for hem och kastade oss i sofforna.

Jag var så sjukt trött i mina fötter efter att ha traskat runt inne på ullared och svullna och ont gjorde dem. Men ibland är det bara att stå ut.


Började hosta igår och idag har det inte blivit bättre utan snarare värre, snälla gud hör mig och låt mig slippa bli sjuk.

Men nu ska jag mysa ner mig i soffan. Ha en fin fin lördagkväll!


Nu är det HÖST :)

Nu är det officiellt höst med tanke på att det idag är den 1:e September och faktiskt bara exakt en månad till min födelsedag.
Vi hade inte kunnat inviga hösten på ett bättre sätt än vi faktiskt gjort idag. Vi har ju varit på ultraljud, denna gången såg man inte så mycket utav bebis eller jo man såg mycket men inte hela bebisen på en gång utan en kroppsdel åt gången eftersom den är så stor nu men ack så mysigt att få se den lilla.
Allting såg väldigt bra ut och det är skönt att veta, den ligger och trycker på sin mammas urinblåsa med huvudet så det är inte konstigt jag är konstant kissnödig :)
Det lilla livet vägde idag 2166 gram och beräknas väga ca 3500 gram när den kommer till världen. En lagom stor bebis och det tackar vi för.



Här har vi bebis i Vecka 18

Men jag har hunnit med mer än bara UL. Då G jobbade natten till idag så var han väldigt trött så han fick gå o lägga sig igen efter UL och jag fixade med tvätten och det är tungt nu och springa upp o ner i trapporna för att fixa med tvätt men jag ser det positivt två månader kvar sen har jag en egen tvättmaskin.
Jag har även hunnit med en jäkla promenix med Malin och Axel och det känns nu, varför plågar jag min kropp på detta sätt? Mina fötter värker och mitt bäcken ska vi inte snacka om. Men jag vill ju så gärna kunna röra mig på samma sätt som jag alltid gjort innan.

När jag kom hem från vår långpromenix fixa jag kvällsmat till oss och sen svängde jag ihop en kaka som G fick med sig till jobb i natt. Lite gott får dom väl ha när dom sliter när alal vi andra ligger och trynar.

Nu ska jag snart ta mig in i duschen sen lär jag tokdäcka känns det som mega trött och med tanke på att det är renbäddat i sängen blir det ännu bättre.


RSS 2.0