Varma, soliga, underbara dag

Så underbart att få vakna till sol och värme men det var inte lika kul och vakna med en hals som river, svider och kliar och en nästa som e helt igentäppt. Hallå hur kan man bli förkyld nu lixom? Vi åker på semester på lördag och då vill inte jag vara snorig. Fast en rinnande näsa är lättare att stå ut med än en hals som bara gör ont.

Haft en fin fin dag ute i solen med min älskling.
Kvällen anslutades på balkongen med spel och det är aldrig fel.
Men nu e jag trött och ska bara lägga mig i soffan och vila och hoppas på att jag mår bättre i morgon.
Redovisning och sista dagen i skolan kan ju knappast bli bättre:)

I kväll ska jag titta på Sofias änglar hur gick det sen och precis som under programen som sänts så kommer det säkert även nu trilla en o annan tår från ögat.


Bra start på veckan

Denna vecka kunde inte ha börjat på ett bättre sätt.
Jag och G gick för ovanligheternas skull upp samtidigt en vardag och åt frukost ihop innan vi körde mot Malmö. Jag skulle till skolan och G på anställningsintervju. Skönt att kunna ta det lite lugnt på morgonen och slippa stressa iväg till tåget. Idag var näst sista dagen i skolan på väldigt länge, tänk att jag redan har gjort en termin kan knappt själv fatta det men det har jag minsann.

Innan vi körde hem från Malmö passa vi på att äta lite så vi satte oss i solen med vars en china-box och njöt. Men det blev inte raka vägen hem för vi körde in om och hälsa på Ari & linda med familj. Dom kom ju hem idag med sin nya lilla familjemedlem. Söta fina Elin hon sov sig dock igenom vårt besök med undantag för lite gnäll när det vankades mat. Än en gång stort GRATTIS till er!
Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtar ännu mer efter vårt lilla pyre nu när vi varit och hälsat på lilla Elin, men fem månader går förhoppningsvis fort.

Men nu då, vad ska jag hitta på nu? För en gångs skull e jag inte mega trött och har energi men vad kan jag hitta på? solen strålar oxå för första gången på evigheter vilket gör att man blir på strålande humör. Kanske ska ta o passa på o bege mig iväg o inhandla lite nödvändigheter inför vår semester eller så gör jag de i morgon när jag e ledig. Hmm jag får se!

Ne lite mys kasnke, det sprattlas för fullt i magen om inget annat så den kan jag alltid mysa med:)


Min mage vecka 19





Magen putar mer o mer ut och det är himla mysigt.
Samtidigt som det känns som att tiden står still så rullar den på ganska fort endå. Det är redan 2,5 månad sedan vi fick veta att vi väntar barn och ska bli föräldrar och då var vi i vecka 8!
Ser att spegeln är väldigt skitigt, lovar att göra något åt det tills nästa gång det kommer upp magbilder här:)


MORS DAG

Idag säger vi grattis till alla underbara mammor där ute i vårt avlånga land!
Som sagt idag är det mors dag och de flesta mammor firas idag. Jag träffar dock inte min mamma idag men jag har ringt och berättat för henne hur underbar hon är. Hon finns alltid där för mig när jag behöver henne i vått o torrt och jag önskar att jag blir en lika bra mamma till mitt barn som min mamma har varit till mig.

Mamma du är BÄST och jag ÄLSKAR DIG mer än vad ord kan beskriva <3



Nästa år är även jag mamma och får fira min första mors dag :)


Då kliver vi in i vecka 19

Ovandelen av livmodern når naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är drygt 14 centimeter lång och väger strax under 250 gram.

Nu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Det växer hår på huvudet och sinnena utvecklas fort. Nervcellerna för smak, lukt, hörsel, syn och känselsinne utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av och existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser.

Nu har du kanske känt din bebis röra på sig. Om det har känts lite abstrakt att vänta barn innan, så brukar det ofta kännas mer verkligt när man känner fosterrörelserna. De flesta känner bebisen röra på sig för första gången någon gång mellan vecka 18 och 20.

Om detta inte är första barnet, kan du ha känt det tidigare. Vad du tolkade som gaser i magen, kanske var bebisen som slog kullerbyttor. Berätta för barnmorskan när du känner bebisen sparka!

De kommande tio veckorna kommer att vara bebisens livligaste tid i livmodern - senare blir det för trångt för alltför intensiv gymnastik.


Vår bebis vägde dock bara 180 gram i måndags när vi var på UL. Jag mår bra om man bortser från mitt jävla humör och sen har ligamenten börjat spöka lite. Men vem har sagt att det ska vara en dans på rosor att vara gravid. Jag tycker själv det är en ständig oro och först nu kan jag förstå när folk i min omgivning sagt att det är svårt att njuta av en gravididtet. Magen växer så det knakar i alla fall och jag känner bebis mer och mer för var dag och det är ren LYCKA! Än så länge jag kan behålla mina vanliga kläder:)







2 underbara bilder från bebisar i vecka 19, tagna av Lennart Nilsson.


Dåligt humör

Usch jag känner inte igen mig själv längre. De senaste dagarna har varit upp o ner i humöret men mest e jag bara sur o grinig o varför vet jag inte egentligen. Idag har tårarna rullat ner för kinderna o de har varit en allmänt dålig dag.
Kan verkligen hormonerna i kroppen göra så att man är helt svajig i humöret?
Jag vill inte gå o vara sur, grinig o irriterad i 4 månader till, jag vill ju vara glad.Hade jag bara kunnat sätta fingret på vad som gör mig sur o vrång hade det ju varit bra men nu är inte fallet så.
Inte ens min sambo orkar med mig o knappt att jag själv gör de.

Nä nu ska jag gå o dra täcket över mig o gräva ner mig i soffan.


Fredag 27/5

Åh idag är jag trött jag har hur mycket sand som helst i ögonen och för första gången på väldigt känge sov jag som en stock när klockan ringde 6:45 och jag ville verkligen inte gå upp men var så illa tvungen. Varför alltid när man sover som bäst? Tack o lov e de helg nu men då kommer jag säkert inte kunna sova för då e där väl en liten som ligger o sparkar på blåsan. Men men har bara tre dagar kvar i skolan sen e de SOMMARLOV!! Jag längtar enormt det ska bli skönt med lite ledighet. Om en vecka står jag o packar vår resväska som sen får följa med oss till Kroatien på lördagen. Tur att en vecka går fort.

Ja ni förstår ju säkert att jag varit i skolan idag eftersom jag gått upp tidigt och vårt grupparbete känns så bra, denna gången har jag hamnat i en grupp som verkligen kan sammarbeta och de gör mkt.

Mannen min jobbar till 20 i kväll så jag tänkte faktiskt slänga mig i soffan nu o bara slappa och titta på   
Änglagård tredje gången gillt!

Och innan jag glömmer det.
Är det någon utav er läsare som vet vart jag kan köpa denna tavla?
Vill så gärna ha den, hade blivit perfekt nu när vi flyttar oxå.




Nya gympaskor

Idag fick jag ett par fin fina skor av min älskling som jag trånat efter väldigt längre, äntligen är dom mina.
Vet att jag köpte ett par nya skor för bara någon vecka sedan men vem kan få för många skor egentligen? Lär ju behöva skorna till hösten när det ska promeneras med barnvagnen.
Tack hjärtat, jag lovar att slita dom med hälsan:)



Annars har det varit en lugn dag, förberett lite inför den muntliga redovisningen på Onsdag och onsdag är även sista dagen i skolan innan det är sommarlov och sen kommer jag inte återvända dit på väldigt länge.
I kväll blir det middag hos mamma och sen ska det mysas.


Överlycklig

Jag är så glad lycklig och bara sprudlar just nu!!!
Mitt leende går från öra till öra och jag känner en varm känsla i hela kroppen.

Happy, happy, happy!!


Ett litet tips

Som vanligt är jag väl ganska lättlurad och tror och går på det mest så även denna gång. För lite mer än en månad sedan beställde jag hem Proactive ni vet det dom gör reklam för på TV-shop. Rengöring för ansiktet är det i alla fall men för över 600 kronor är det inte bättre än något annat på marknaden det vill jag lova.
Så gör nu inte samma misstag som jag har gjort, ett litet tips bara:)


Vår bebis

Åh vi har fått se vår lille plutt igen. Det är en vild liten krabat som bor i min mage och ligga still ville den absolut inte göra. Allt såg i alla fall väldigt bra ut och efter att fått både se och höra att bebis mår bra föll en sten från axlarna. Man går och är smått orolig mest hela tiden tycker jag. Bebis ville som sagt inte visa sig idag eller ligga still så könet fick vi bara sett snabbt men eftersom barnmorskan oxå var osäker så håller jag det för mig själv ett tag till. Jag känner mig som världens lyckligaste idag som fått se min bebis.
Jag hade kunnat ligga i en evighet och bara titta på UL skärmen men tyvärr går ju inte det. Jag blev även flyttad några dagar så istället för BF den 19 oktober blev det flyttat till den 23 oktober istället. detta betyder att jag gick in i vecka 18 i söndags och inte i torsdags. aja spelar inte så stor roll att jag blev flyttad i dagar bebis kommer när den vill i alla fall och det är inget jag kan bestämma vare sig jag vill det eller ej.



Så här har vi bebis i vecka 18+1

Efter UL blev det en tripp till Höganäs och lager 157, där fick jag av min underbara sambo en fin tröja och T-shirt, han ska ha en eloge som står ut med mitt jävla humör som jag har för tillfället.
Nu ska jag ta och krypa ner sidan om honom i soffan och bara gosa lite extra.

Idag är jag LYCKLIG, kär och livet är underbart <3


Vänta, vänta och vänta lite till

Idag ska vi på UL kl 13 och jag vaknade 06.15 och har fortfarande inte kunnat somna om.
Väntan blir lång men nu är det bara tre timmar kvar. JAG LÄNGTAR! jag vill se vår lille plutt:)

Så länge fixar jag ögonbrynen, naglarna ska målas och jag ska efter de hoppa i duschen.
På återseende!!

 


Dagen i punktform

  • God frukost i sällskap med tidningen (hjärtat sov fortfarande)
  • Fick äntligen sålt dataskåpet som bara stod och tog plats på vinden
  • Strök en stor hög med kläder
  • Solning på balkongen
  • Shopping på väla (fick med oss en del fint hem)
  • Lördag innebär gotte så det har idag inhandlats på hemmakväll
  • Upptäckt en brand och larma SOS
  • Och nu är det dags och slänga sig i soffan och kolla film, ett under att jag fortfarande är vaken trots att klockan passerat 22  :)


Det blev en bra dag trots att den kändes som skit när jag vaknade, förstår mig inte riktigt på mitt humör men jag antar att det är alla hormoner som spökar. Kan detta stämma?


En dag till i ensamhet

Jaha så blev de ännu en kväll i min ensamhet. Han den där mannen med hannen i gorgespannen skulle umgås med grabbarna och det vankades bio och nya Pirates of the caribbean.
Själv sitter jag här hemma i soffan och bara slöar o läser alla bloggar som jag följer. Hoppas på att där är något bra på TV idag men det tror jag knappast för det brukar de ju aldrig vara i vanliga fall.

Så inte nog med att jag är ensam hemma, orkade inte laga mat så det blev tråkig fryst färdigmat som jag egentligen tycker är riktigt vidrigt.
Hungrig som en häst är jag hela tiden och idag känns det som jag ätit konstant. Det var nog tur att jag fick mig en liten promenix hem från stationen om inget annat.




Annars i helgen ska jag hålla hårt i min kära sambo och bara njuta av hans sällskap. Får se vad vi hittar på men något ska vi nog allt kunna hitta på. Nu har vi ju bil igen efter att ha varit utan en vecka.

Ha en fin fin fredagkväll kära läsare!


Vecka 18

Magen växer så det knakar!





Nu syns bulan (17+5) även när jag ligger ner :)
Jag är hungrig konstant hela tiden så innan G stack iväg för sista jobbenatten detta passet gjorde jag goda smoothie till oss, mums.




Inte ett skit på TV i kväll så vad ska man då sysselsätta sig med?


Ännu en vecka har passerat!

Gravid vecka 18
Barnet
Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar. Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium.
Vikt 220: gram.

Mamma
Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska.

Resa
Många passar på att resa under graviditeten. Du kan resa som vanligt med flyg, båt, bil eller tåg. Om du är frisk finns det inga medicinska orsaker som hindrar dig från att resa, men det kan däremot kännas obekvämt och omständligt. Gör det som känns bäst för er.

Så känner jag
Jag mår faktiskt rätt bra om dagarna nu, fortfarande lite trött men försöker vila när tillfälle ges. Jag är kissnödig hela tiden och står jag upp för länge så kan jag känna mig yr. Jag har börjat känna av plutten och det är riktig lycka var gång man gör det. Allt känns mer verkligt när man känner att det faktiskt bor en liten människa i min mage.



Ännu en hyffsat

Ännu en hyffsat lugn och skön dag.
Dagen började med en promenix till affären för inhandling av frukost, sen avnjöt vi en god frukost ihop innan jag fick ett ryck och tog tag i städningen här hemma. Shit vad skitigt här var och efter dammsugningen gjorde det riktigt ont i ryggen. Tror jag får överlåta den biten till min kära sambo i fortsättningen.
När jag var klar med städningen gjorde jag en god cheescake som jag har mumsat på nu i kväll framför TV:n tyvärr i min ensamhet då G jobbar natt och började kl 20



God blev den i alla fall:)
Innan G begav sig till jobb fick vi god middag hemma hos mor min. Nyfångad torsk som var försvinnande god vill jag lova. Så jag och bebis är nöjda för idag. Nu bäddar vi ner oss i sängen o läser lite istället.

4 dagar kvar till UL och vi längtar!!



En unge i minuten

Jag sitter och tittar på sista avsnittet av En unge i minuten, snacka om att plåga sig själv.
Efter dagens avsnitt ser jag inte riktigt fram emot min egen förlossning som komma skall om si sådär en fem månader.
Aja nu finns det ju endå ingen återvändo så det är bara till att bita i de sura äpplet!

Jag får väl tänka positivt helt enkelt och försöka inte vara så rädd för förlossningen, det jag egentligen är rädd för är smärtan men klarar alla andra kvinnor detta så gör även jag det.


Gunghäst

Jag nämnde ju igår att vi varit hos Glenns farmor o hämtat hem en sak.
Vi hämtade igår hem en gunghäst från BRIO som Glenns pappa har haft när han var liten, detta betyder att gunghästen är från 1950-talet någon gång.Självklart är den lite sliten (väldigt använd) men väldigt fin och vill inte bebis använda den så är den himla fin som prydnad bara.


Så var det åter måndag

Ni kan tro att jag hade en glad sambo här hemma i går kväll. Finland vann ju givetvis hockeyn med 6-1 och det har jag ju fått äta upp. En lika glad sambo vaknade upp i morse och var fortfarande lika nöjd över att Finland tog guldet. Men men en glad sambo resulterar i en glad flickvän.




Denna dagen känns så seg och tråkig, har ett kapitel kvar jag måste ha läst igenom till i kväll så jag kan börja sammanfatta vad det handlar om så att resten av gruppen oxå förstår. Men jag kommer inte riktigt dit idag men snart ska jag ta mig i kragen och göra de.
Var istället snäll och gjorde lasagne till G innan han stack iväg till jobb och sen blev de en promenix till MVC för ett litet prov. Nästa måndag när jag går dit blir det roligare för då ska vi på UL o få se vår plutt. JAG LÄNGTAR!

Ne nu ska jag sätta mig med skolboken så de blir gjort.
Vad hittar ni själv på idag?


En bra

Det har varit en lugn helg, en mycket lugn och skön helg vilket har varit hur mysigt som helst. Jag tror alla hormoner i min kropp gör mig extra kär och jag njuter av varje sekunde jag får tillbringa med mitt hjärta. Att bara ligga nära honom när det kollas TV är guld värt.
Idag begav vi oss dock till G:s farmor för att hämta hem en sak till bebis men vad det är får ni se en annan dag, vi hann även med en sväng till hans bror där en intressant köpare kom för att kolla på MC:n

I kväll blir det nog dock inte så mkt mys i soffan för vår del, det är hockey på TV och det är inte vilka lag som helst som möts utan Sverige-Finland. Detta innebär att vi kommer inta vars en hörna av soffan och sen får vi väl se vem som går och lägger sig med ett stort leende på läpparna. Ni ska ju veta att jag i vanliga fall inte bryr mig ett skvatt om hockey men nu är det ju så kul när Sverige-Finland möts att vi måste kolla på de:)





Hoppas ni haft en lika bra helg som jag haft.


Bebis beräknas komma


Jävla mög dag

Vilken jävla skitdag det har varit idag.

- Tröttare än jag vet inte vad
- Ont i magen
- internet har inte fungerat på någon timme
- jag har varit allmänt grinig vilket resulterar i att jag är sur och jävlig mot Glenn. (förlåt det är inte meningen)

Har i alla fall hunnit sortera i skåp och lådor, letat fram lite sommarkläder och jag vill lova det är inte mkt som passar och även hunnit tvätta.


För övrigt blev jag kär i det lilla hus vi var på visning för igår. Så nu hoppas jag inte allt för många vill ha det, att budgivningen inte springer iväg allt för mycket och givetvis hoppas jag ju på att vi drar hem vinsten. Återstår att se. antingen är det en jävligt glad jag som berättar om ett tag eller en sur och grinig.

Hoppas på att inatt få sova gott utan magont. skola i morgon så vill vara hyffsat pigg.


Min mage vecka 17

Malin på begäran kommer här nu en bild (dock inte den bästa bilden).
Magen vecka 17 som allt mer putar utåt. Nu fattas bara lite rörelser från plutten sen kommer allt att kännas mer verkligt.


Välkommen vecka 17



Idag säger vi hej till vecka 17.
Jag känner fortfarande inte av bebis men magen växer på bra vill jag lova:)
Känner allt mer att jag inte har någonting att ta på mig = väldigt tråkigt!! Får väl ut på jakt snart igen efter lite sommarkläder kjolar med resår i midjan och klänningar funkar ju bra om inget annat.

Annars idag är jag trött, väldigt trött rent ut sagt haft en riktigt dålig natt så idag ska jag mest bara ta de lugnt om jag kan. Hade tänkt rensa i lite skåp och i kväll blir de tvätt.


Äntligen är dom mina





Reebok Easytone
Inte ska jag behöva bli slappare under graviditeten och efter är dessa säkert toppen, dessutom ska dom inte bara göra underverk utan dom är ursköna oxå:)
Hej promenader här kommer jag!


Ännu en underbar

Ännu en helt underbar dag med sommarvärme och sällskap utav den bästa.
En sväng på stan, picknick vid havet och storstädning av bilen. Så nu behöver vi inte längre skämmas när någosn ska åka med oss i bilen, fy vad skitig den va:)

Har dock sovit riktigt dåligt i natt då tankarna går på högvarv hela tiden så jag e en aning trött idag.
Nu ska jag passa på och plugga lite medans G är o träffar några vänner över en öl.

I morgon blir det ännu en visning och jag längtar, jag vill hitta vårt nya hem och jag vill flytta helst NU om det går:)

110509

Jag har haft en underbar helg, lördagen spenderade jag ihop med min älskling. Det blev en tur till alla olika möbelaffärer för blir de flytt behövs det en ny soffa, så vi letade o letade och till sist hittade vi en soffa som även G godkände. I söndags åkte jag emd Sandra till Ikea där det blev frukost innan vi gick och fick en massa inspiration dock handlade jag ingenting med mig hem.

Idag har det varit skola hela dagen, å trött e jag inte van vid långa dagar i skolan då de var längesedan sist. Men dagen kunde inte slutat på ett bättre sätt. En engångsgrill, korv, korvbröd och lite tillbehör och såklar min älskling. Vi begar oss till järavallen där vi grillade och bara mös och det blev även en del härliga skratt :). Detta kallar jag kvalitetstid och det betyder så mkt. Man mår bra i hela själen.
Så nu hade jag tänkt fortsätta att mysa med honom då han är ledig och inte ska iväg och jobba. UNDERBART!!



Jag älskar livet, jag älskar vår/sommar och jag har en härlig känsla i hela kroppen. Det pirrar i hela magen och jag är kär, kär i den bästaste av dom alla <3


Fullt ös

Shit denna dagen har gått i ett hela tiden och ändå känner jag inte att vi har gjort speciellt mkt. Vi har kört hit och dit och fram och tillbaka. Hunnit med kaffe hos G:s bror och lägenhetsvisning.
Tankarna snurrar för fullt just nu och kommer nog göra ett par dagar till men samtidigt är det roliga tankar.

Nu har vi precis fått i oss lite mat och även en himlans god rabarberpaj, lite lyx innan hjärtat åker till jobb. Han jobbar natt hela helgen vilket jag absolut inte gillar och ovan på det innebär ju detta att jag måste sova själv:(




Ska säga hej då till honom nu sen ska jag bänka mig i soffan och hoppas på att där är något bra på TV.


Våran vagn


Vi har bestämt oss sedan ett tag tillbaka vilken vagn som vår skrutt ska få mysa i på våra promenixer.
Jag kan lova er att det är en jäkla djungel bland vagnar ute på marknaden, och vi har kollat runder och provkört och är nu överens. En del vagnar går bort direkt, vi vill inte ha fyra fasta hjul utan 360 hjul ska finnas på vagnen. Den ska vara lättkörd, liten och smidig och helst lätt att trycka in i bilen.
Så jag och min käre sambo föll för Bugaboo Cameleon. Men det blir ingen vanlig Bugaboo utan
Bugaboo Cameleon all black limited edition! Vi är väldigt nöjda med vårt val och tror även vi kommer vara de i framtiden. Det bästa med vagnen är att den lätt går att förnya med ny färg på sufflett om så önskas.












Visst är den snygg?








Välkommen vecka 16



Idag välkomnar vi vecka 16. Jag känner mig fortfarande inte speciellt gravid då jag fortfarande inte känner bebis och jag känner mig mest bara småfet. Illamåendet har tack o lov för någon vecka sedan valt att äntligen lämna min kropp men den vill fortfarande besöka min kropp då och då. Men jag kan stå ut med att må illa någon enstaka dag då jag slipper det var dag.
Jag vill att tiden ska gå fortare nu, tänk att jag som älskar sommaren hade kunnat skippa den detta året för att genast gå mot hösten. Jag vill ju se vad det är för en liten plutt som gömmer sig där inne:)
Men förhoppningsvis känner jag mig snart gravid och framförallt kommer jag snart kanske få känna lite utav bebis oxå:)


En helt vanlig

En helt vanlig Onsdag skulle man väl kunna säga att det är idag.

Morgonpromenixen är avklarad
Lunchen är i magen
Lägenheten är städad
Tvätten är tvättad
Mellanmålet är i magen
Jag är duschad

Och nu då? Vad kan jag hitta på nu?


En låt som verkligen berör

Jag har hittat min kärlekslåt, den beskriver precis så som jag känner <3




What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they're torn
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone.


110501

Söndag igen, vart tar dagarna vägen? Nu har vi lämnat April bakom oss och välkomnar Maj. En månad kvar i skolan innan det är dags för lite lov, kroatien innan det är dags för sommarjobb. JAG LÄNGTAR!!
Helgen har bestått utav

Konfirmation (mindre roligt)
Mys
Trött, tröttare, tröttast
Kvalitets tid med syster
Bakat
Ännu mera mys
Lapat lite sol



Inget pluggande vilket inte är ett dugg bra men får ta o göra de nu i veckan.
Hade tänkt slänga mig på soffan och starta en film nu och bara va. En gravid kropp behöver vila:)

Dagens middag idag var ljuvlig, jag e så glad att jag åter igen kan äta och känna sug efter mat.





RSS 2.0